SZASZŁYKI JABŁKOWO-DYNIOWE

Składniki:
2-3 jabłka
ok. 200 g dyni
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
2 ostre papryczki
limonka
sól
oliwa

Jabłka kroimy w grubą kostkę. Dynię drążymy, obieramy ze skóry i również kroimy w grubą kostkę. Papryczki i czosnek lekko siekamy i dodajemy z rozmarynem do dyni i jabłek. Wszystko skrapiamy sokiem z limonki, oliwą oraz doprawiamy solą. Do tego zestawu możemy jeszcze dodać pomidorki cherry. Jabłko, dynię i ew. pomidorki nadziewamy na patyczki do szaszłyków na zmianę. Przygotowane szaszłyki rumienimy na rozgrzanej patelni grillowej.

Szaszłyki jabłkowo-dyniowe będą wyśmienitym jesiennym dodatkiem np. do polędwicy wieprzowej.

Polecamy!

facebooktwittergoogle_plusmail